A Google Ads kampányok futtatásának egyik legnehezebb feladata, hogy olyan hatásos hirdetési szöveg készüljön, amely megszólítja ügyfeleidet, és ráveszi őket, hogy a hirdetésedre kattintsanak. Ebben a bejegyzésben bemutatom az öt legfontosabb sarokkövét a kiválóan konvertáló Google Ads hirdetési szöveg létrehozásának.

A hatásos Google Ads hirdetési szöveg

Kreatív írási trükkökkel kapcsolatba léphetsz a célközönségeddel. Ezek a stratégiák nemcsak nagyobb forgalmat irányítanak webhelyedre, hanem csökkenthetik a rossz potenciális ügyfelekre elpazarolt hirdetési kiadásokat is.

Vessünk egy pillantást öt meggyőző szövegírási tippre marketingszakemberektől, hogy Google hirdetéseidet a következő szintre emelhesd.

1. A sürgősség és a kockázat érzése

Az emberek az evolúció során úgy lettek behuzalozva, hogy elkerüljék a kockázatot, és az egyik legaggasztóbb kockázat az, ha kimaradnak valamiből. Az egyik legerősebb fogyasztói motiváció a lemaradástól való félelem. Ezt a sürgősség érzését ügyfeleid körében úgy aktiválhatod, ha terméked vagy szolgáltatásod egyes elemeit korlátozottnak állítod be.

Keltsd fel a sürgősség és a kockázat érzését a Google hirdetési szöveg segítségével.

Ez annyit tesz, hogy ha az ügyfeleid nem vásárolnak most, a jövőben nem kaphatják meg ugyanazt az ajánlatot. Ez a sürgősség érzése azt a plusz lendületet adhatja ügyfeleid számára, amelyre szükségük van ahhoz, hogy a hirdetéseidre kattintsanak, és kapcsolatba lépjenek a webhelyeddel.

A hirdetésszövegben két különböző típusú sürgősséget használhat – valós és vélelmezett.

Valós sürgősség: Ennek a sürgősségi típusnak van egy tényleges befejezési dátuma egy promócióhoz vagy egy tétel korlátozott kiadásához. Ha a PPC szövegében olyan szavak jelennek meg, mint például a „csak ma” és a „korlátozott kiadás”, a valódi sürgősség példái.

Impulzív sürgősség: Ez a stratégia az, amikor izgalmat és várakozást építesz a terméked köré. Az olyan szavak, mint a „ma” vagy a „most” rövid időre utalnak a fogyasztók számára, hogy cselekedjenek a hirdetéseddel kapcsolatban. Ez azonban csak azt sugallja, hogy most cselekedniük kell.

Csak akkor érdemes valódi sürgősséget alkalmaznod, ha az ügyfelek az ajánlat lejárta után nem találnak hasonló ajánlatot. Ha nem ez a helyzet, akkor az impulzív sürgősség a helyes megközelítés.

2. Használj számokat és statisztikákat a Google Ads hirdetéseid címsoraiban

Egy idő után a legtöbb hirdetés ugyan hasonlóan nézhet ki, de segíthet hirdetései kitűnésében és nagyobb elköteleződésben, ha statisztikákat, számokat és szimbólumokat adsz hozzá a címsorokhoz és leírásokhoz. Az ilyen típusú szövegírás felkelti ügyfeleid figyelmét, a statisztikák pedig nagyszerű módot adnak ahhoz, hogy bizalmat építs ki a közönségedben.

Annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, hogy a tények és számok könnyen manipulálhatók, ez nem akadályozza meg az embereket abban, hogy felfigyeljenek egy termékre, amit 5 fogorvosból 4 ajánl, vagy egy olyan megoldásra, amely a probléma megoldása esetében 99%-ban hatékony.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a szövegírásából, érdemes statisztikákat keresned, és szerepeltetni kell azokat a hirdetés címsorában.

3. Csillapítsd a félelmeket és a szorongást Közösségi értékelésekkel

A félelem nagyon erős motiváció. Az emberek félnek az ismeretlentől. Ha az emberek aggódnak a helyes döntés meghozatala miatt, dönthetnek úgy, hogy elkerülik a döntést. A közösségi bizonyítékok jó lehetőséget adnak a Google hirdetések javításának.

Ügyfeleidet a félelem motiválja, amikor megoldást keresnek egy problémára vagy fájdalomra. Akár az ügyfél válóperes ügyvédet keres az anyagi veszteségtől való félelem miatt, akár a legbiztonságosabb autót keresi családja számára, mert fél egy balesettől.

Használhatod a közösségi értékeléseket a bizalom építésére, a kifogások leküzdésére, valamint terméked vagy szolgáltatásod értékének bizonyítására, mivel a korábbi ügyfelek a Te nevében beszélnek. Ez a trükk a hirdetésszöveg írásnál lehetővé teszi, hogy kihasználd az ügyfeleid pozitív visszajelzéseit, és belefoglald amit mondanak a PPC hirdetésszövegbe.

4. A személyre szabott Google Ads hirdetési példányok létrehozása

A személyre szabott Google hirdetések segítségével érzelmileg is bevonhatod az ügyfeleidet.

Javíthatod a konverziós arányt, ha személyre szabod a hirdetésszöveget, így az felkelti olvasóid figyelmét, és arra csábítja őket, hogy kattintsanak a Te webhelyedre. Ennek legjobb módja, ha a kívánt érzelmi reakciókat váltod ki a cégeddel vagy termékeddel kapcsolatban.

A fogyasztók újra és újra olyan márkákat és termékeket választanak, amelyekhez érzelmi szinten kapcsolódnak. Ha érzelmi indítékokat használsz a hirdetések címsoraiban, az azt mutatja az ügyfeleknek, hogy az ő oldalukon állsz, és mindent megteszel, hogy segítsd őket céljaik elérésében.

A jó hirdetésszöveg érzelmi horgokat használ az értékajánlat eladásához. A trükk az, hogy azonosítsd, milyen érzelmeket szeretnél összekapcsolni a márkával, és mely szavak szerepelhetnek a hirdetésszövegben a maximális hatás érdekében.

5. Használj cselekvésre ösztönzést (CTA)!

A Google-hirdetések feladata, hogy kattintásokat szerezzenek, és javíthatja hirdetései átkattintási arányát (CTR), ha a megfelelő CTA-kat adod hozzá a hirdetésszövegedhez. A CTA általában a hirdetés végén található, és testre kell szabni az értékesített termék vagy szolgáltatás alapján.

Használj CTA-kat, hogy a hirdetésszöveget vonzóvá tedd.

CTA nélkül a hirdetésszöveg kevesebb átkattintással és alacsonyabb konverziós aránnyal rendelkezik. Érdekel, melyek a leghatékonyabb CTA-k? Íme néhány példa a Google Ads hirdetésszövegek hatékonyabbá tételére:

  • Foglaljon helyet!
  • Töltse le még ma!
  • Vásárolj most!

Győződj meg arról, hogy a hirdetésszövegben szereplő CTA releváns a megcélzott demográfiai és iparági szempontból, miközben nem hagy teret a félreértelmezésnek.

És ha mindezzel nincs időd foglalkozni?

A professzionális és jól konvertáló szöveg megírása időigényes feladat és a szabályok mellett megköveteli a megfelelő írói vénát is. Ismerned kell a különféle marketing eszközöket és stratégiákat és érdemes elmerülnöd a pszichológia témakörében is.

Ha minderre se időd se energiád nincs, akkor pedig célszerű ezt a feladatot kiszervezned. A Jacsomedia Digitális Ügynökség leveszi ezt a terhet a válladról. Nálunk a Google Ads hirdetéseid jó kezekben lesznek, mert tapasztalt csapatunk rendelkezik a szükséges felkészültséggel ahhoz, hogy eredményes Google Ads hirdetéseket készítsünk számodra.

Bízd ránk a feladat oroszlánrészét, és te ezalatt foglalkozz azzal, amihez legjobban értesz, és amit szívesen csinálsz. Professzionális Google Ads kampánykezelés a stratégiától a szövegíráson és a hirdetéskészítésen át a kampánymenedzsmentig.

Jacsó Péter Tivadar tulajdonos, multitalent

Keresnyei Zsófi
helyettes ügyvezető
Jacsomedia Digitális Ügynökség

Szívesen olvasnál ehhez a cikkhez hasonló bejegyzéseket havi rendszerességgel?

Ha a válaszod igen, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi azon leszünk, hogy időről időre bemutassuk neked a legfontosabb szakmai innovációkat, híreket, érdekességeket a digitális piacon.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

Oszd meg ezt a történetet!