Feature flag solutions

A márka megszületése óta jelen vagyunk a vizuális megjelenés formálásában. Egy fantasztikus startup létrejöttének és sikerének részeként értelmezzük a közreműködésünket. Egyedi megjelenésével a ConfigCat kitűnik a piaci versenytársak közül.

Egy macska, aki meghódította a világot

A ConfigCat egy hazai fejlesztésű szoftver szolgáltatás, mely elsősorban fejlesztő mérnököknek segít a mindennapi munkájukban, fantasztikus támogatással és megfizethető árazási stratégiával. A feature flag szolgáltatást a laikusoknak leginkább úgy lehet elmagyarázni, hogy a szolgáltatás segítségével kapcsolókat lehet elhelyezni és menedzselni, amelyekkel egyes szolgáltatások vagy modulok, programrészletek ki- és bekapcsolhatók. Ennek okán könnyebben és biztonságosabban lehet élesíteni vagy akár A/B tesztelni egyes szoftver szolgáltatásokat.

Az arculat megszületése

A ConfigCat arculatának megszületésére nagyon büszkék vagyunk, hiszen mára gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy a világ legtöbb pontján ismert márkamegjelenést alkottunk.

Amikor Dávid Zoltán barátunk megkeresett az ötletével, bevallom szkeptikus voltam a szolgáltatással kapcsolatban, hiszen nem is értettem pontosan, hogy milyen felhasználói igényre épül a szoftver, de az idő és a kitartásuk bebizonyította, hogy igenis komoly kereslet akad rá. Az általunk megálmodott arculati megjelenés segítségével pedig kiemelkedik a versenytársak közül.

ConfigCat Logo

Minden egy remek ötlettel kezdődött

Amikor nekikezdtünk a brandingnek, Zoli azt mondta nekünk, hogy olyan márkát álmodott meg, amelyik nevében szerepel valamilyen állat, mert ez szerethetővé teszi a márkát, és mostanában ez egy trendi irány a szoftverpiacon. Mi örültünk az elképzelésnek, hiszen így máris volt egy támpont a tervezéshez. Így jutottunk el a ConfigCat elnevezéshez. Mivel ez a szolgáltatás viszonylag jól illusztrálható egy kapcsolóval, ezért összevontuk a kapcsolót egy cicával és ütős színvilággal turbóztuk fel.

Az ötletelés után hamar meg is született a ConfigCat mini arculata. Adott volt tehát egy sokféleképpen alkalmazható embléma, ami ikonként és grafikai elemként egyaránt használható.

ConfigCat Merch
ConfigCat T-shirt

Weboldal és landing page

A brand elkészülte után elsődleges szempont volt összerakni egy marketing weboldalt a szolgáltatás mellé, hogy a ConfigCat szolgáltatást be lehessen mutatni a közönség számára. A landing oldal egyszerű, mégis barátságos és informatív lett. Évekig tartó kitartó linképítéssel és egy hiteles és precíz szolgáltatással a ConfigCat csapata mára egy világszínvonalú szolgáltatássá fejlesztette a terméket. Folyamatosan fejlődik a rendszer, és a felhasználóik száma pedig egyre gyarapszik. Mára vitathatatlan, hogy a kitartó munka és az egyedi és jól azonosítható megjelenés segítségével képesek felvenni a kesztyűt a sokkal fajsúlyosabb piaci szereplőkkel is.

ConfigCat Website

Animációs kisfilmek

Legújabb kollaborációnk során a ConfigCat csapatának készítettünk több animációs kisfilmet is, amelyek hamarosan marketing kampányok részeként fognak megjelenni. Ezekben a filmekben egymásra épülő, gerilla-marketing módszerekkel fogjuk végigvezetni a nézőket a teljes kommunikációs folyamaton, mely során megismertetjük majd velük a szolgáltatást.

A brandépítés fontossága

Az ügyfelek visszajelzése alapján fontos tényező a szolgáltatás fejlődésében a márka vizuális megjelenése. Egészen egyszerűen szeretik az emberek ezt a brandet. Közvetlen, kedves, és kiemelkedik a hasonló szolgáltatások között. Emiatt büszkék vagyunk mi is erre a munkánkra, és arra, hogy részét képezhetjük egy hazai fejlesztésű, világszínvonalú szolgáltatás létrejöttének és növekedésének.

Cégemnek a configcat.com-nak mára többszáz globális ügyfele van, köztük olyanok, mint a Nasdaq, a Microsoft, a H&M vagy az Izlandi állam. Ez egy nagy piac, sok versenytárssal, és sok hasonló ajánlattal.
Egy ilyen piacon létfontosságú, hogy mi figyelemfelkeltő módon különbözzünk a konkurenciától. Ezt nagyon nagy részt az az arculat és logó oldja meg, amit a Jacsomedia tervezett nekünk. Olyan arculatot kaptunk ami rezonál a célközönségünkkel, és megmarad az ügyfeleink fejében, miközben a sok egymáshoz hasonló versenytárs emléke összemosódik bennük.

Dávid ZoltánDávid Zoltán, Config Cat