Applikáció fejlesztés

Ha célszerszám kell, akkor a mobil alkalmazás a helyes megoldás. A mobil applikációk egy-egy konkrét feladat megvalósítására készülnek, kihasználva az eszköz szenzoraiban és szolgáltatásaiban rejlő hozzáadott lehetőséget, mint navigáció, giroszkóp, kamera.

Ha kell egy mobil alkalmazás, ios vagy android rendszerre

A mobil alkalmazások térhódítása rendületlenül zajlik, ugyanakkor fel kell tedd magadnak a kérdést, hogy tényleg egy applikációra van szükséged, mert a fejlesztése erőforrás igényesebb, mint egy webes alkalmazásé, ráadásul a használata is sokszor körülményesebb. Ha viszont ki akarod használni a mobil készülék adottságait, akkor az app a megfelelő megoldás.

Minden problémára van egy mobil alkalmazás

Ha eldőlt, hogy szeretnél egy mobil alkalmazást, akkor segítünk megtervezni, hogy milyen funkciókkal érheti el leginkább a célját. Fontos, hogy ne egy svájci bicskaként gondolj az alkalmazásra, hanem egy praktikus célszerszámként, ami egy bizonyos problémára jelent kiváló megoldást. Az app hátránya, hogy le kell tölteni valamelyik áruházból, ami még mindig sokakat eltántorít.

Az appoknak azonban számos előnye is akad a webes alkalmazásokkal szemben. Egyrészt képesek működni offline környezetben is, ki tudják használni a telefon hardveres és operációs rendszer adta képességeit, így olyan szolgáltatásokat is életre hívhatunk, mint a mozgásérzékelés, a fizetés, az augmented reality, a kamera használata, és az értesítési lehetőségek.

Mobilalkalmazás fejlesztés

Ios vagy Android? Mindkettő!

Az alkalmazásokat jellemzően crossplatform rendszerre és webes technológiát használva az Ionic keretrendszerrel készítjük, mely a korlátai mellett számos előnnyel rendelkezik, így egyszerre iOS és Android platformokra is publikálni tudjuk az így elkészült alkalmazást, ami jelentős költséghatékonyságot eredményez, mivel nem kell natív módon lefejleszteni az alkalmazást két platformra.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet mobil alkalmazás fejlesztési szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

De mikor kell a natív applikáció?

Az alkalmazásfejlesztés egy speciális terület, emiatt sokkal több erőforrást igényel, más szakembert, más gondolkodást, komoly és naprakész ismereteket a hardverekkel kapcsolatban. Emiatt költségesebb is, mint a webes megoldások fejlesztése. Érdemes a témát alaposan körüljárni, mielőtt az alkalmazás fejlesztése mellett döntesz. Egyrészt meg kell vizsgálni, hogy valóban egy mobil alkalmazás-e a válasz a felhasználói igényekre, vagy meg lehet oldani a dolgot sokkal költséghatékonyabban egy applikációnak látszó webes megoldással is?

Ismerd meg a célcsoportot!

A célcsoport ismerete nagyon fontos, illetve a felhasználás módja. Például egy rendezvény esetében, ahová főleg középkorú, vagy idősebb orvosokat várunk, nem biztos, hogy az applikáció a helyes választás, mert körülményes lehet nekik a letöltés és a kezdeti beállítások. Ilyenkor egy webes alkalmazás (mobilweb oldal) sokkal praktikusabb.

Ugyanakkor, ha cél az offline használat és esetleg olyan szolgáltatások, melyek a telefon hardver rendszereit használják, akkor billenhet a mérleg nyelve a mobil alkalmazás fejlesztése felé. Azt is fontos tudni, hogy a mobil alkalmazások feltöltése az egyes platformok alkalmazás boltjaiba gyakran körülményes és időigényes feladat lehet, emiatt a projekt ütemezése során ezt az időszeletet is érdemes bekalkulálni.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet mobil alkalmazás fejlesztési szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

Webes alkalmazások

A webes alkalmazások már számos szolgáltatásban megközelítik a natív alkalmazások tudását, emiatt egyre népszerűbbek. A használatuk egyszerű, hiszen gyakorlatilag egy mobilweb oldalt lát a felhasználó, ami úgy viselkedik, mint egy mobilalkalmazás. Mi is nagyon szeretjük ezt a megoldást, mert gyorsan elkészíthető, nem igényel telepítést, és minden mobileszköz böngészőjén képes futni. Persze a futtatásukhoz szükséges az online környezet, de manapság a natív alkalmazások legtöbb szolgáltatása szintén igényel internet kapcsolatot.

Használd ki a mobilokban lévő lehetőségeket!

A mobilkészülékek már elválaszthatatlan útitársai a célcsoportod tagjainak. Egy megfelelően kialakított mobil alkalmazás remek kivezetése lehet egy üzleti szolgáltatásnak. Agilis módon fejlesztünk mobil alkalmazásokat iOS és Android operációs rendszerekre webes technológiákat felhasználva, költséghatékony módon. Szükséged van egy mobil applikációra? Keress minket bátran, a részleteket pedig beszéljük meg egy személyes, vagy online találkozó során.