A felhasználó megismerése

Az user experience kutatás egy pszichológiai-viselkedéstani kutatási folyamat, mely során megismerhetjük a felhasználóink gondolkodását és erre alapozva fejleszthetünk számukra termékeket vagy szolgáltatásokat. Az alapos UX kutatás rendkívül hasznos a termékfejlesztés elkezdése előtt, mert rengeteg időt és pénzt lehet vele megtakarítani.

Az user experience kutatása és mérése

Mielőtt egy költséges és időigényes fejlesztési folyamatot megkezdenénk, fontos felmérnünk azt, hogy az elképzelésünk mennyire hasznos a felhasználóinknak és milyen módon képes választ adni a legfontosabb problémáikra. Egy komolyabb projekt megkezdése előtt érdemes elvégezni egy UX kutatást, amely egy agilis és iteratív módszer a felhasználóink szokásainak megismerésére.

Segít az ötleted validálásában

Sokszor ébredünk úgy, hogy van egy világmegváltó ötletünk, és a környezetünk is arra bíztat minket, hogy vágjunk bele, azonban érdemes ilyenkor egy lépést hátralépni és megvizsgálni az elképzelést a leendő felhasználóink szemszögéből is.

Sokszor az jön ki, hogy az ötletünk mégsem annyira jó, vagy egész más problémákra várják tőlünk a választ. Ez aztán egy egészen más perspektívát adhat a fejlesztési iránynak.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet user experience szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

Tervezz igazán hasznos terméket!

Ami biztos, hogy meg kell ismerned a felhasználóidat, és itt nem az a kérdés csupán, hogy melyik oldalon és milyen színnel szerepel egy-egy akció gomb, hanem az, hogy képesek vagyunk-e olyan terméket alkotni, ami megkönnyíti a felhasználóink életét. Az ilyen termék hatására visszatérő, boldog és konvertáló vásárlókká válnak.

Erre alkalmas az user experience kutatás. A módszer segítségével először megvizsgáljuk a hipotézisünket, majd lekutatjuk a felhasználói szokásokat, ezután megtervezzük a termékünket és iteratív módon addig alakítjuk, amíg meg nem felel a felhasználói elvárásoknak.

User Experience

A kutatási fázis

A kutatás során megismerjük a megrendelők üzleti elvárásait és a felhasználók fájdalompontjait egy célirányos interjúsorozat segítségével. Az így összegyűjtött adatokat szintetizáljuk, és összevetjük az eredeti elképzeléssel. Létrehozzuk a fő perszónákat és kialakítjuk a legfőbb felhasználói útvonalakat. Gyakorlatilag már ebben a szakaszban számos olyan tapasztalattal gazdagodhatunk, amelyek segítségével sokkal hasznosabb és szerethetőbb terméket hívhatunk életre.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet user experience szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

Tervezési fázis

Ebben a szakaszban az ötleteinket formába öntjük. Ami papíron vagy egy egyszerű vázlaton nem működik, az a képernyőn sem fog. Elkészítjük először a Lo-Fi modelleket, majd egy kattintható drótváz segítségével már tesztelhetjük is az ötletünket valódi felhasználókon. Ha az elsődleges tesztek sikeresek, akkor elkészíthetjük a termék prototípusát.

A prototípus már lényegében úgy működik, ahogy a valódi termék fog, de fontos, hogy ez csak egy modell, még egy bitet nem programoztunk le. Ugyanakkor eljuthatunk egy olyan MVP (minimum valuable product) megoldáshoz, ami már a felhasználó és a megrendelő számára is elegendő üzleti értékkel bír és amit már érdemes kidolgozni mind vizuálisan, mind a termékfejlesztés során felhasznált digitális környezetben.

Mit nyerhetünk az user experience megközelítéssel?

A válasz egyszerű: pénzt és időt. Az agilis és iteratív tervezési módszerrel elkerüljük felesleges funkciók megvalósítását, amelyek költségesek és nem feltétlenül jelentenek hasznot az ügyfelek számára. Validálhatjuk az ötleteinket anélkül, hogy költséges grafikai és fejlesztési erőforrásokat fordítanánk rá. Segítjük később a feladaton dolgozó munkatársakat egy működő modell megalkotásával. A felhasználók megismerése során olyan információkhoz juthatunk, amelyekre akár nem is gondoltunk a tervezés során.

Lépjünk kapcsolatba

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Tudj meg többet user experience szolgáltatásainkról!

Kérj személyes konzultációt.

Lépjünk kapcsolatba

Szükség van az user experience kutatásra

Akár egy új terméket készítünk a fehér papírról kiindulva, akár egy létező termék funkcióit szeretnénk tökéletesíteni, az user experience megközelítés egy nagyon hasznos irány lesz. Az UX kutatásra leginkább nagyobb feladatok elkészítése előtt van szükség, de ez nem jelenti azt, hogy nem tökéletesíthetjük vele kisebb alkalmazások vagy weboldalak működését.

Mérjük meg az ötleteidet!

Ha van egy jó ötleted és nem akarsz azonnal a fejlesztés költséges folyamatába fejest ugrani, vagy ha szeretnél a felhasználóid számára igazán hasznos és szerethető megoldásokat kínálni, akkor az UX kutatást a te problémád megoldására találták ki. Segítünk neked levezényelni az UX kutatás folyamatát, és utána a tapasztaltak alapján el is készítjük az álomtermékedet. Keress minket bátran, a részleteket pedig beszéljük meg egy személyes, vagy online találkozó során.